Gå direkt till innehåll
Vattenleveransen till din kran tas ofta för given. För att så få avbrott om möjligt ska inträffa byts vattenledning ut till orterna öster om Helsingborg natten fredagen den 13 mars till lördagen den 14 mars.
Vattenleveransen till din kran tas ofta för given. För att så få avbrott om möjligt ska inträffa byts vattenledning ut till orterna öster om Helsingborg natten fredagen den 13 mars till lördagen den 14 mars.

Pressmeddelande -

​Vattenavstängning berör 13 000 personer i byarna öster om Helsingborg

Ett inkopplingsarbete ska genomföras i Helsingborgs kommun natten mellan fredagen den 13 mars till lördagen den 14 mars. Arbetet är planerat att starta klockan 23:00 på fredagen och beräknas vara slutfört klockan 06:00 på lördagen. Avstängningen berör cirka 13 000 personer i orterna öster om Helsingborg.

Från måndag morgon den 9 mars kan trycket upplevas som lägre på grund av förberedande arbete. Dessutom kan trycket tillfälligt upplevas som lägre efter att arbetet är slutfört, men det kommer att öka gradvis. Mörarpsborna kommer troligen vara de som mest känner av det lägre trycket mellan måndagen den 9 till torsdagen den 19 mars.

- Arbetet är förlagt en fredag kväll för att störa så lite som möjligt med tanke på skola, vård och omsorg. Vi har kontaktat vårdboenden som berörs och de kommer att få vattentankar utställda under tiden som arbetet pågår. Vi rustar oss för värsta scenario, men hoppas på det bästa – att arbetet stör så lite som möjligt, säger Marlene Hylander, projektledare på NSVA.

Orter som berörs av avstängningen:

Bårslöv: släp med vatten finns på Snödroppegatan vid pizzerian

Görarp: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Påarp: släp på Lokföraregatan vid ICA nära

Frillestad: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Mörarp: släp på Bjuvsleden vid ICA nära

Hässlunda: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Kvistofta: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Fjärestad: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Vallåkra: släp på Ryavägen 15 vid skolan

Släp med vattentankar sätts ut under fredagen den 13 mars och transporteras bort lördagen den 14 mars.

- Vi gör arbetet för att säkerställa framtida leveranser av dricksvatten, säger Marlene Hylander.

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar tills vattnet är klart igen. Om problemet med missfärgat vatten kvarstår vänligen kontakta NSVA på telefon 010-490 97 00.

VA-arbetet ingår i ett större projekt, där tryckzoner i Helsingborgs kommuns vattenledningsnät delas in i så kallade högzoner. Högzonerna behövs när det nya vattentornet kopplas in för att hålla ett balanserat tryck i ledningarna.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef kundnära tjänster 010-495 87 89
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Ebba Bergholm Cohen

Ebba Bergholm Cohen

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49