Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vattenavstängning i delar av Maria Park natten mellan måndag och tisdag

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2016 08:00 CEST

Nu ska den nya tryckstegringsstationen på Patronens väg kopplas in. Därför måste NSVA stänga av vattnet för vissa kunder i delar av Maria Park natten mellan måndagen och tisdagen.

I samband med VA-arbete måste NSVA stänga av vattnet till kunder i delar av Maria Park, Helsingborg, från och med ikväll måndag den 19/9 klockan 22.00 till och med imorgon tisdag den 20/9 klockan 06.00. Ett 50-tal fastighetsägare berörs.

Adresser som berörs är Patronens väg, Pärlugglegatan, Lappugglegatan, Slagugglegatan, Fjällugglegatan, Pilshultsvägen samt eventuellt närliggande adresser. Se karta för aktuellt område.

NSVA uppmanar berörda att tappa upp vatten för eget behov under denna tid. Vid speciella behov av vatten går det bra att ringa NSVAs Kundservice på telefon 010- 490 97 00.

Arbetet utförs nattetid för att påverka kunderna så lite som möjligt. NSVA beklagar de eventuella problem som VA-arbetet kan medföra.

Varför VA-arbete?

Medan du sover kommer NSVA att koppla in en ny tryckstegringsstation vid Patronens väg. En tryckstegringsstation är en anläggning där vattentrycket höjs innan vattnet leds vidare i ledningsnätet.

– Inkopplingen av denna tryckstegringsstation är en del av ett större VA-arbete som genomförs för att på sikt höja vattentrycket till östra Laröd och västra Mariastaden där många har problem med lågt vattentryck, säger Adis Dzafic, projektledare på NSVA.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.