Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vattenavstängning i Påarp och Mörarp med omnejd natten mellan 13-14/6

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2019 13:12 CEST

Fastigheterna i berört område kommer att vara utan vatten.

Natten mellan torsdagen den 13/6 till fredagen den 14/6 kommer ett VA-arbete att utföras som påverkar fastigheterna i ovan nämnda orter med omnejd. Arbetet beräknas pågå mellan kl 22-06. 

VA-arbetet innebär stängning av huvudvattenledningen för att NSVA ska kunna göra inkoppling av mätarbrunnar. Detta innebär att fastigheterna i berört område blir utan vatten.

- Vi uppmanar de boende att tappa upp vatten innan arbetet påbörjas, säger Olof Martell, projektledare på NSVA.

Det kommer dock finnas vatten tillgängligt att hämta vid ICA-butiken i både Påarp och Mörarp. 

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar tills vattnet är klart igen. Om problemet med missfärgat vatten kvarstår vänligen kontakta NSVA på telefon 010-490 97 00.

VA-arbetet ingår i ett större projekt, där tryckzoner i Helsingborgs kommuns vattenledningsnät delas in i så kallade högzoner. Skälet är att dessa zoner annars kommer att få för lågt tryck efter nybyggnaden av det nya vattentornet, då trycket generellt kommer att sänkas i ledningsnätet. Läs mer om projektet

Kontaktperson: Olof Martell, projektledare, NSVA. Tel: 010-490 97 00. E-post: olof.martell@nsva.se

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.