Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vattenavstängning i Rydebäck och Rya-området

Pressmeddelande   •   Dec 13, 2019 11:47 CET

Tisdagen den 17 december kl 23:00 sker ett vatten- och avloppsarbete som påverkar Rydebäck och Rya-området. Tappa upp vatten för eget behov.

Tisdagen den 17 december 2019 kommer ett vatten- och avloppsarbete (VA) att utföras som påverkar Rydebäck och Rya-området i Helsingborgs kommun. Arbetet beräknas pågå mellan kl 23:00-02:00. Avisering sker med dubbelriktade skyltar längs vägar runt området som berörs samt SMS under måndagen till de fastighetsägare som anmält sig till SMS-tjänsten NSVA erbjuder.

VA-arbetet innebär att NSVA ska göra en inkoppling av mätarbrunn. Detta gör vi för att kunna övervaka och analysera vattensystemet. Fastigheterna i berört område blir utan vatten under avstängningstiden.

- Vi uppmanar de boende att tappa upp vatten innan arbetet påbörjas, säger Anders Nordström, projektledare på NSVA.

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar tills vattnet är klart igen. Om problemet med missfärgat vatten kvarstår vänligen kontakta NSVA på telefon 010-490 97 00.

Kontaktperson

Anders Nordström, projektledare, NSVA. Tel: 072-553 73 28. E-post: anders.nordstrom@nsva.se

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.