Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vattnet stängs av i Glumslöv och Ålabodarna till följd av akut vattenläcka

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2014 09:04 CET

Under morgonen har en akut vattenläcka inträffat på huvudvattenledningen som förser Glumslöv och Ålabodarna med vatten. Medan läckan lagas kommer alla kunder i Glumslöv och Ålabodarna att vara utan vatten. Vattnet stängs av cirka kl 9.

NSVA påbörjar arbetet med att laga läckan under förmiddagen och vet ännu inte hur lång tid det tar att åtgärda den. De som fortfarande har vatten uppmanas att tappa upp vatten för eget behov.

För dem som behöver vatten under dagen kommer en vattentank att ställas ut vid Glumslövs skola från cirka kl 10. Ytterligare vattentankar kommer eventuellt att placeras ut senare under dagen. Information om detta kommer att finnas på www.nsva.se/driftinformation som löpande uppdateras med aktuell information.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se