Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Risk för missfärgat vatten i Domsten

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2017 14:09 CET

Vid missfärgat vatten kan NSVA komma och spola rent i rören till en fastighet. Foto: Mats Roslund.

På grund av inkopplingsarbeten behöver NSVA stänga vattnet för hela Grå läge samt fastigheterna på Bygatan 70-91 (förutom nr 71 och 84) och Fregattvägen 7 i Domsten på torsdag den 23/11 kl 10-16. Nu står det klart att hela Domsten kommer att beröras av omkopplingen och därmed risk för missfärgat vatten. Spola kallt vatten i kranen tills missfärgningarna är borta. Är det fortfarande missfärgat vatten efter 30 minuter kontaktar du NSVA på 010-490 97 00 för extra spolning.

Tappa upp vatten innan VA-arbetena påbörjas. Vatten kommer också att finnas tillgängligt att hämta från vattentankar i korsningen Bygatan/Fregattvägen i Domsten samt utanför Grålägevägen 15 i Grå läge.
Berörda fastighetsägare har aviserats via vykort och sms.

Kontaktperson: Magnus Norin, Gruppchef, driftområde mitt. 010-490 97 00

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.