Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Första pelaren i Helsingborgs nya vattentorn står färdig

Blogginlägg   •   Nov 23, 2018 08:51 CET

Den första pelaren i Helsingborgs nya vattentorn står nu färdig.

Bygget av Helsingborgs nya vattentorn har nått nya höjder. Denna vecka lyftes klätterformen från den första helt färdigställda pelaren bort.

Har du åkt förbi vattentornsbygget i Helsingborg den senaste tiden? Då har du säkert märkt att det har börjat hända mycket på höjden. Måndagen den 19 november var den första pelaren helt klar. Sammanlagt ska det nya vattentornet ha 24 pelare som mäter 27 meter vardera.

– Det känns jättebra! Vi håller tidplan och budget. Pelaren som står vid sidan om den som är helt färdig nu kommer också att bli klar under veckan, säger Jonas Malmgren, projektledare på NSVA.

Men det är inte bara på höjden det händer grejer. Arbetet med lågvattenreservoarerna fortskrider också, precis som planerat. Lågvattenreservorarerna är vattenmagasin där vattnet förvaras innan det pumpas upp i högreservoaren, det vill säga själva vattentornet.

– En lågreservoar är halvfärdig. Vi påbörjar bygget av den andra redan nästa vecka, säger Jonas Malmgren.

Nya vattentornet på Instagram

Vill du se ännu fler bilder från bygget av det nya vattentornet? Missa då inte NSVAs och NCCs gemensamma instagram-konto vattentornhbg.

Läs mer om nya vattentornet på NSVAs webbplats.

Här hittar du alla blogginlägg.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.