Gå direkt till innehåll
Respektera bevattningsförbudet i Båstads kommun

Nyhet -

Respektera bevattningsförbudet i Båstads kommun

De senaste dagarna har förbrukningen av dricksvatten stigit i Båstads kommun. Läget är ansträngt och det är viktigt att respektera bevattningsförbudet.

Många människor befinner sig i kommunen och belastningen på dricksvattnet är fortfarande mycket hög. Produktionen går på maximal kapacitet och det är viktigt att fortsätta respektera bevattningsförbudet och inte använda mer vatten än nödvändigt.

– Vi kan inte nog betona hur viktigt det är att respektera bevattningsförbudet. Skulle det hända något oförutsägbart nu som till exempel en vattenläcka, en brand eller att något går sönder i produktionen, är risken stor att vattnet tar slut. Det finns inga marginaler, säger Sven-Inge Granlund, tillförordnad avdelningschef dricksvatten på NSVA.

Personal från NSVA kommer att patrullera i kommunen under helgen för att informera om bevattningsförbudet och kontrollera att det efterföljs. Enligt väderprognosen kommer värmen att stanna kvar i några dagar. Därefter ser det ut att bli svalare och komma regn. Dricksvattenförbrukningen tenderar då att minska.

Bevattningsförbud

Under bevattningsförbudet är det förbjudet att använda kommunalt dricksvatten till att:

  • Bevattna gräsmattor, blommor eller annan växtlighet med vattenslang eller vattenspridare (bevattning får ske med vattenkanna).
  • Bevattna fotbollsplaner, tennisplaner och liknande.
  • Fylla pooler eller byta ut vatten i pooler och spabad.
  • Högtryckstvätta exempelvis fasader och fordon.

Läs mer om bevattningsförbud: www.nsva.se/bevattningsforbud
Spara vatten-tips finns samlade på www.nsva.se/sparavatten

Vid frågor kring bevattningsförbudet, kontakta NSVA:s kundservice via mejl kundservice@nsva.se eller telefon 010-490 97 00.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sven-Inge Granlund

Sven-Inge Granlund

Avdelningschef Rörnät Rörnät 010-490 97 01

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg