Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Bromölla och Kristianstad vidare i kranvattentävlingen

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2015 16:35 CEST

Under hösten pågår Kranvattentävlingen, arrangerad av branschorganisationen Svenskt Vatten, där en kunnig jury smakar och bedömer kranvatten från hela landet och utser Sveriges godaste kranvatten.

Vid dagens regionfinal i Malmö deltog NSVA med vatten från Båstads kommun, Helsingborgs stad och Åstorps kommun. Tyvärr gick inget av vattnet vidare till riksfinalen i Stockholm 21 oktober. De två finalisterna blev istället Bromölla och Kristianstad.

- Kranvattnet har hög kvalitet överallt och vi önskar de två finalisterna lycka till i finalen, säger Lars Ödemark, specialist på dricksvattenkvalitet på NSVA.

Bilden visar klass 3 på Allerums skola i Helsingborg, som medverkade när det tävlande kranvattnet från Helsingborg tappades upp i morse. Fler bilder finns på www.facebook.com/nsvaab.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.