Gå direkt till innehåll
I delar av Båstads kommun är förbrukningen fortfarande hög, men som det är just nu hinner produktionen med behovet av dricksvatten och brunnarna återhämta sig tillräckligt mycket för att undvika ett bevattningsförbud.
I delar av Båstads kommun är förbrukningen fortfarande hög, men som det är just nu hinner produktionen med behovet av dricksvatten och brunnarna återhämta sig tillräckligt mycket för att undvika ett bevattningsförbud.

Pressmeddelande -

Fortfarande hög vattenförbrukning i delar av Båstads kommun

Dricksvattenförbrukningen ligger precis på en acceptabel nivå och området klarar sig undan ett bevattningsförbud med en hårsmån. Så ser läget ut efter midsommaraftonens uppmaning om att vara extra återhållsamma med det kommunala dricksvattnet i Hemmeslöv, Östra Karup, Eskilstorpsstrand, centrala Båstad med omnejd i Båstads kommun.

- Förbrukningen är fortfarande hög, men som det är just nu hinner produktionen med behovet av dricksvatten och brunnarna återhämta sig tillräckligt mycket för att undvika ett bevattningsförbud. Ska vi ha en hållbar dricksvattenförbrukning över sommaren så behöver den ligga kvar på denna nivå och helst sjunka något, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

    Det är inte lika allvarlig situation i övriga delar av kommunen men även här behöver alla tänka sig för hur dricksvattnet används. I berörda områden skedde den förändring som behövdes i förbrukningen och det är viktigt att fortsätta använda vattnet hållbart.

    Tack för att du är rädd om vårt vatten.

    Ämnen

    Regioner


    OM NSVA

    NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen.
    Läs mer om oss på www.nsva.se

    För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

    Kontakter

    Andreas Eriksson

    Andreas Eriksson

    Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
    Anna Troedsson

    Anna Troedsson

    Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
    Maria Wallentin

    Maria Wallentin

    Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
    Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

    Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

    Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

    Relaterat innehåll

    Rent vatten. Ett jobb för livet.

    NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

    NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
    Box 2022
    250 02 Helsingborg