Gå direkt till innehåll
Just nu går det stora mängder kommunalt dricksvatten i delar av Båstads kommun. NSVA uppmanar alla i området att endast använda vattnet till mat, dryck och personlig hygien.
Just nu går det stora mängder kommunalt dricksvatten i delar av Båstads kommun. NSVA uppmanar alla i området att endast använda vattnet till mat, dryck och personlig hygien.

Pressmeddelande -

Mycket hög vattenförbrukning i delar av Båstads kommun

Stora mängder kommunalt dricksvatten har förbrukats det senaste dygnet i Hemmeslöv, Östra Karup, Eskilstorpsstrand, centrala Båstad med omnejd i Båstads kommun. Från 16-tiden fram till 23-tiden igår kväll förbrukades otroliga mängder vatten. Samma förbrukningsbeteende har börjat igen idag vid 8-tiden på morgonen.

-Igår kväll trodde vi att det var en jättestor läcka. Men sedan avtog vattenuttaget vid 23-tiden. Så beter sig inte en läcka. Vi ser nu under morgonen i övervakningssystemet för vattenproduktionen att återhämtningen i systemet går långsammare jämfört med hur mycket vatten som förbrukas. Fortsätter detta uttag riskerar vi att tornet töms och inget vatten i ledningarna, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

NSVA uppmana alla som använder det kommunala dricksvattnet att vara extra återhållsamma. Berätta gärna för grannar och andra som vistas i området om att vara extra sparsamma med vattnet.

- Vattenverken går på maxkapacitet. Fortsätter den förbrukning vi såg igår och nu på morgonen måste bevattningsförbud införas, troligen idag eller i morgon. Därför vill vi uppmana alla till att spara på vattnet, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Så kan du hjälpa till

Just nu hjälper du bäst till med att använda så lite vatten som möjligt. Använd vatten till mat, dryck och personlig hygien.

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen.
Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg