Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

​Fortsatt kokningsrekommendation i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2020 12:49 CEST

Kokningsrekommendation kvarstår i södra Torekov ner till Stora Hult i Båstads kommun. Foto: Scratsmacker.

Kokningsrekommendationen måste tyvärr fortsätta i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun.

- För att kunna häva kokningsrekommendationen behövs två efter varandra godkända provsvar. Nu har vi endast ett och därför kvarstår kokningsrekommendationen, säger Jonas Håkansson, chef Dricksvatten, på NSVA.

NSVA fortsätter att felsöka i vattentornet som misstänks vara källan, men utesluter inget och fortsätter även att undersöka ledningsnätet. Just nu spolas ledningarna.

– Vi inspekterar ledningarna och tar prover efter spolningarna samt klorerar. Boende i området kan uppleva att vattentrycket varierar i ledningarna, dessutom att vattnet smakar klor eller har en klordoft. Detta är ofarligt.

– Vi beklagar att de dagliga hushållssysslorna blivit besvärligare för kunderna i området, men vi jobbar på så fort vi kan med att hitta orsaken, säger Jonas Håkansson.

Tidigast onsdag vet NSVA om kokningsrekommendationen han hävas.

Kartan visar berört område i Båstads kommun.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.