Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

​Kokningsrekommendationen ligger kvar i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2020 11:16 CEST

Kokningsrekommendationen ligger kvar i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun

Kokningsrekommendationen fortsätter i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun. Nytt besked om hävning kommer tidigast på fredag kväll den 18 september.

- Vi måste vara säkra på att dricksvattnet håller rätt kvalitet innan vi häver kokningsrekommendationen. Alla vattenanalyser måste visa att vi ligger på rätt sida om gränsvärdena. Våra åtgärder ger effekt, men det tar tid. Att det tar tid beror på begränsade grundvattenresurser i området som gör att vi inte kan få den omsättningen på vattnet som hade varit önskvärt, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

NSVA måste ha två efter varandra godkända vattenprovsvar innan kokningsrekommendationen kan hävas.

- Vi får godkända provsvar från vissa provpunkter, men inte på andra. Vi jobbar på så fort vi kan med åtgärder så att de boende i området ska slippa koka sitt vatten, vi är på väg åt rätt håll men det behövs ett tag till, säger Jonas Håkansson.

Besked om kokningsrekommendationen kan hävas kommer tidigast på fredag kväll.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.