Gå direkt till innehåll
Idag hävs bevattningsförbudet i Åstorps kommun. Fortsätt att använda dricksvattnet på ett hållbart sätt så undviks fler bevattningsförbud under sommaren.
Idag hävs bevattningsförbudet i Åstorps kommun. Fortsätt att använda dricksvattnet på ett hållbart sätt så undviks fler bevattningsförbud under sommaren.

Pressmeddelande -

NSVA häver bevattningsförbudet i Åstorps kommun

NSVA häver bevattningsförbudet i Åstorps kommun idag, tisdagen den 28 juni. Vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå trots att det varit varmt väder.

Den 18 juni införde NSVA bevattningsförbud i Åstorps kommun. Orsaken var den höga vattenförbrukningen. En del kommuninvånare har hörsammat uppmaningarna från NSVA och anpassat sin vattenförbrukning. Nu kan NSVA häva bevattningsförbudet efter att vattenförbrukningen sjunkit till en stabil nivå.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortfarande bidrar med att använda dricksvattnet på ett hållbart sätt. Fortsätter detta så kommer vi att klara sommaren utan fler bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

NSVA följer noggrant förbrukningen och skulle den stiga till samma nivåer som tidigare kan det blir aktuellt med ett nytt bevattningsförbud.

- Vi vill endast införa bevattningsförbud när det verkligen är nödvändigt. Så fort vi ser att det går, häver vi ett bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen.
Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg