Gå direkt till innehåll
NSVA häver bevattningsförbudet i Båstads kommun, dock gäller det att fortsatt vara sparsam med dricksvatten  eftersom det är begränsade grundvattenresurser i området som kan användas för att producera dricksvatten.
NSVA häver bevattningsförbudet i Båstads kommun, dock gäller det att fortsatt vara sparsam med dricksvatten eftersom det är begränsade grundvattenresurser i området som kan användas för att producera dricksvatten.

Pressmeddelande -

NSVA häver bevattningsförbudet i Båstads kommun

NSVA häver bevattningsförbudet som infördes den 18 juni i Båstads kommun.

- Den senaste tiden har förbrukningen stabiliserat sig och ligger på en nivå som vi bedömer håller även på lång sikt. Vi ser en koppling mellan nederbörd, svalare temperatur och minskad vattenförbrukning så flera av vattentäkterna har kunnat återhämta sig, säger Sami Keränen, driftchef för Dricksvatten på NSVA.

NSVA inför bara bevattningsförbud när det verkligen behövs, därför är det nu viktigt att Båstads kommuninvånare fortsätter att agera vattensmart med det kommunala dricksvattnet.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortsätter att bidra med att hushålla med dricksvattnet. Varje liten besparing spelar roll eftersom det är begränsade grundvattenresurser i området som kan användas för att producera dricksvatten, säger Sami Keränen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen.
Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Sami Keränen

Sami Keränen

Driftchef Dricksvatten 010-490 97 86

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg