Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov

Pressmeddelande   •   Jul 12, 2018 14:59 CEST

NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov eftersom dricksvattenförbrukningen har minskat och läget gått från akut till allvarligt. Bevattningsförbudet i Båstads kommun kvarstår.

Idag, torsdagen den 12 juli, kommer NSVA att ta bort nödvattentankarna från Torekov. Dricksvattenförbrukningen har minskat och läget har gått från akut till allvarligt. Bevattningsförbudet i Båstads kommun kvarstår. "Det är fortfarande väldigt viktigt att vi fortsätter att spara på vattnet för att det ska räcka hela sommaren", säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster på NSVA.

Tisdagen den 3 juli utfärdade NSVA bevattningsförbud i Båstads kommun. Dricksvattenförbrukningen hade ökat kraftigt under helgen 30/6- 2/7 och nådde rekordnivåer i hela kommunen, men värst drabbat var Torekov där vattnet var nära att ta slut. NSVA mobiliserade därför och placerade ut tre nödvattentankar på olika platser under tisdagskvällen.

Idag, torsdagen den 12 juli, kommer NSVA att ta bort nödvattentankarna.

– Dricksvattenförbrukningen har sjunkit sedan vi införde bevattningsförbudet. Läget har gått från akut till allvarligt, men bevattningsförbudet kvarstår och det är fortfarande väldigt viktigt att vi fortsätter att spara på vattnet för att det ska räcka hela sommaren, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster.

Läs mer om bevattningsförbudet i Båstads kommun.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.