Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA testar driftinformation via SMS

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2014 14:30 CET

För att ytterligare förbättra informationen vid driftstörningar kommer NVSA att testa att skicka avbrottsinformation via SMS. Om tjänsten fungerar bra kommer NSVA under 2015 att börja använda SMS vid alla större driftstörningar.

- Vi gör det första testet i samband med en planerad vattenavstängning i Påarp i helgen, säger Andreas Björnevik, chef avdelning Kundnära tjänster på NSVA. Berörda kunder har även fått information i brevlådan som vanligt.

Tjänsten levereras av Svensk Vattenavläsning AB. Det är samma företag som NSVA tidigare i höst använt för att testa avläsning av vattenmätaren via mobilen.

- Vi vill förenkla vardagen för våra kunder och tror att de flesta uppskattar att få viktig samhällsinformation via sms samt att utföra enklare ärenden via mobilen. Därför kommer NSVA successivt att erbjuda fler tjänster av den här typen, fortsätter Andreas Björnevik.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se