Gå direkt till innehåll
NSVA uppmanar invånare i Åstorps kommun att spara på dricksvattnet

Pressmeddelande -

NSVA uppmanar invånare i Åstorps kommun att spara på dricksvattnet

Förbrukningen av dricksvatten har ökat kraftigt i samband med högsommarvärmen. Produktionen går på maxkapacitet och läget är ansträngt. NSVA uppmanar alla i Åstorps kommun att spara på vattnet. Om inte förbrukningen minskar kommer NSVA att införa bevattningsförbud.

Enligt väderprognosen ser högsommarvärmen ut att fortsätta ett tag till och behovet av dricksvatten är stort. Under denna period är det viktigt att se över sin förbrukning och inte använda mer vatten än nödvändigt.

- För att undvika ett bevattningsförbud är det viktigt att alla hjälps åt och inte förbrukar vatten i onödan, Sami Keränen, driftchef avdelning Dricksvatten, NSVA.

Bevattning och poolfyllning är en stor del av höga förbrukningen. Men även små medel gör skillnad i det hela, som till exempel att korta ner duschtiden och stänga av kranen när vi borstar tänderna och tar tvål och schampo.

Om du måste vattna:

  • Använd vattenkanna i stället för vattenslang eller vattenspridare och prioritera känsligare växter.
  • Vattna tidigt på morgonen eller sent på kvällen. När solen skiner och det är varmt dunstar vattnet bort till ingen nytta.
  • Låt bli att vattna gräsmattan. En gräsmatta klarar långvarig torka och hämtar sig igen när regnet kommer.
  • Skaffa en regntunna. Men regnvattnet kan du vattna dina växter och slipper att belasta dricksvattennätet.

Läs fler spara vatten-tips på nsva.se/sparavatten

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Sami Keränen

Sami Keränen

Driftchef Dricksvatten 010-490 97 86

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg