Pressmeddelande -
Tack Åstorp!
Förra veckans uppmaning om att spara på dricksvattnet i Åstorps kommun fick god respons. Förbrukningen stabiliserades och har sedan dess legat på en acceptabel nivå. Även om förbrukningen minskat, är belastningen på produktionen fortfarande hög. Det är därför mycket viktigt att vara fortsatt sparsam med det kommunala dricksvattnet.
Efter uppmaningen om att spara på dricksvattnet den 12 augusti, kunde vi se på produktionssiffrorna att det gav effekt. Förbrukningen sjönk så pass mycket att bevattningsförbud inte behövde införas.
– Vi är tacksamma för att invånarna i Åstorps kommun hörsammade uppmaningen. Ett bevattningsförbud är en inskränkning i invånarnas vardag. Det är inget vi vill införa om det inte är absolut nödvändigt, säger Jonas Håkansson, chef på avdelningen Dricksvatten, NSVA.
Belastningen på dricksvattenproduktionen och distributionen är fortfarande hög. Så länge värmen och torkan håller i sig kommer behovet av dricksvatten att vara stort. Det är därför fortsatt viktigt att tänka på sin användning.
– Det är små marginaler vi har att arbeta med i produktionskapaciteten. För att täkterna ska återhämta sig är det viktigt att inte slösa med dricksvattnet en tid framöver, även när det kommer sämre väder och regn, säger Jonas Håkansson.
Ämnen
Kategorier
Regioner
OM NSVA
NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se
För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo