Gå direkt till innehåll
Stabiliserat men fortsatt ansträngt läge i Torekov

Pressmeddelande -

Stabiliserat men fortsatt ansträngt läge i Torekov

Bevattningsförbudet i Torekov med omnejd har gett effekt. Förbrukningen av dricksvatten har minskat, men läget är fortfarande ansträngt och det är viktigt att fortsätta respektera bevattningsförbudet.

Under gårdagen och natten till idag sjönk förbrukningen så pass mycket att nivåerna i reservoarerna började stiga igen. Men läget är fortfarande ansträngt, vattenverken går på full kapacitet för att hinna med att möta efterfrågan.

- Det är viktigt att fortsätta att respektera bevattningsförbudet. Som det ser ut just nu finns det inte utrymme för bevattning, att fylla pooler eller annan användning av stora mängder vatten, säger Sami Keränen, driftchef på avdelningen Dricksvatten, NSVA.

Även om bevattning och poolfyllning är stora källor till hög förbrukning, kan vi också minska förbrukningen genom att använda vattnet smart. Genom att korta ner duschar och stänga av kranen när vi borstar tänderna och tvålar in oss, kan vi spara många liter vatten.

- Det är små marginaler vi har att arbeta med i produktionskapaciteten. Om alla hjälps åt att minska sin förbrukning räcker vattnet till alla, säger Sami Keränen.

Under helgen fanns personal från NSVA på plats i kommunen för att informera om bevattningsförbudet och kontrollera att det efterföljs. Så länge bevattningsförbudet gäller kommer NSVA att kontrollera att det efterlevs.

Läs mer om bevattningsförbudet: www.nsva.se/bevattningsforbud

Läs mer om spara vatten-tips: www.nsva.se/sparavatten

Vid frågor kring bevattningsförbudet, kontakta NSVA:s kundservice via e-post kundservice@nsva.se eller telefon 010-490 97 00.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Sami Keränen

Sami Keränen

Driftchef Dricksvatten 010-490 97 86

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg