Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Uppdatering angående vattenläckan i Glumslöv och Ålabodarna

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2014 11:29 CET

Under morgonen har en akut vattenläcka inträffat på huvudvattenledningen som förser Glumslöv och Ålabodarna med vatten. NSVA befarade initialt att alla kunder i dessa områden skulle bli utan vatten under lagningsarbetet. NSVA har dock nu gjort en omkoppling som medför att Glumslöv och Ålabodarna kommer att ha vatten medan lagningen görs.

Arbetet med att åtgärda läckan pågår och vi räknar med att det blir klart under dagen. 

Om det skulle inträffa något oförutsett under lagningsarbetet finns det vattentankar vid Glumslövs skola och affären på Heimdalsgatan där de som behöver kan hämta vatten.

Löpande information om aktuella driftstörningar finns på www.nsva.se/driftinformation.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se