Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Ventilationskanal på plats i Västhamnsverkets skorsten

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2018 18:27 CEST

Nu är ventilationskanalen på plats i den 120 meter höga skorstenen på Västhamnsverket. Här lyfter helikoptern med del två, en del av ventilationskanalen samt huva. FOTO: Timo Julku, RKLM

Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen lyckades monteringen av ventilationskanalen i Västhamnsverkets skorsten. Ett viktigt delmoment i projektet Öresundsverkets övertäckning är därmed avklarat.

Monteringen av ventilationskanalen gjordes med hjälp av helikopter och delades upp i två etapper. Först lyftes och monterades en längre del av ventilationskanalen, därefter lyftes en kortare del med huva. Vid första monteringsförsöket gick fästanordningen på ventilationskanalen sönder, varpå den lossnade. Vid andra försöket lyckades monteringen.

– Det känns jättebra att ventilationskanalen är på plats. Ett viktigt delmoment är avklarat. Nu ser jag fram emot att jobba vidare med resterande delar i projektet Öresundsverkets övertäckning, säger Jenny Juliusson, projektledare.

Starten för bygget av Öresundsverkets övertäckning togs i maj 2018. Här kan du läsa mer om projektet.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.