Gå direkt till innehåll
NSVA häver kokningsrekommendationen i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun. Åtgärderna som genomförts har gett resultat och alla provsvar visar att dricksvattnet kan användas som vanligt igen.
NSVA häver kokningsrekommendationen i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun. Åtgärderna som genomförts har gett resultat och alla provsvar visar att dricksvattnet kan användas som vanligt igen.

Pressmeddelande -

​NSVA häver kokningsrekommendationen i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun

NSVA häver kokningsrekommendationen i södra Torekov och ner till Stora Hult i Båstads kommun som utlystes fredagen den 11 september. Åtgärderna som genomförts har gett resultat och alla provsvar visar att dricksvattnet kan användas som vanligt igen.

- Klorering av dricksvattnet, spolning av ledningar och andra åtgärder har gjort att hela ledningsnätet nu kan leverera ett godkänt vatten, säger Jonas Håkansson, Avdelningschef Dricksvatten, på NSVA.

Misstankarna riktades tidigt mot ett vattentorn i området som centrum för bakterierna i vattnet. Alla åtgärder som har genomförts styrker denna teori.

- Vi vill tacka alla kunder för deras tålamod under den dryga vecka som de fått koka sitt dricksvatten. Samtidigt vill vi vara absolut säkra på vattnets kvalitet innan vi häver en kokningsrekommendation, säger Jonas Håkansson.

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Presskontakt

Jonas Håkansson

Jonas Håkansson

avdelningschef Dricksvatten Dricksvatten 010-490 97 56

Relaterade nyheter

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg