Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

​​Nu kan alla i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov dricka samt använda vattnet som vanligt igen

Pressmeddelande   •   Jul 13, 2018 21:41 CEST

​​Nu kan alla i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov dricka samt använda vattnet som vanligt igen.

NSVA och Båstads kommun häver nu kokningsrekommendationen i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov eftersom vi har två godkända vattenprover på rad. Det innebär att det går bra att använda dricksvattnet som vanligt igen.

Vid 21-tiden på fredagskvällen den 13 juli kom de slutgiltiga provresultaten. Med två godkända vattenprover på rad kan vi nu häva kokningsrekommendationen i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov.

– Det är ett glädjande besked att alla kan använda vattnet som vanligt igen, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster.

Stort tack för förståelse

NSVA och Båstads kommun vill rikta ett stort tack till alla kommuninvånare, verksamheter, företag och övriga som har berörts av kokningsrekommendationen.

– De flesta har haft förståelse för vårt beslut att utfärda en kokningsrekommendation, vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi är medvetna om att det är omständligt att behöva koka vattnet och beklagar verkligen besvären som detta har medfört, säger AnnaKarin Johansson.

Utredning av tekniskt fel

NSVA utfärdade kokningsrekommendationen som en försiktighetsåtgärd efter det att ledningsnätet hade gått tomt i vissa delar av Hov och Västra Karup. Detta berodde i sin tur på ett tekniskt fel.

– Pumparna slutade att fungera vilket innebar att den aktuella vattenreservoaren tömdes. Vad det är som har gått fel och hur det kunde gå fel kommer att utredas, säger AnnaKarin Johansson.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.