Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Så här såg det ut på Villagatan i Bjuv den 15 juni 2016.

    Så jobbar NSVA efter översvämningarna

    290 fastighetsägare i NSVAs kommuner har anmält att de drabbades av översvämning i samband med skyfallen veckan innan midsommar. NSVA arbetar nu för fullt med att kontrollera ledningsnätet i de drabbade områdena, både för att hitta eventuella förslag på förbättringsåtgärder och för att utreda ansvarsfrågan.

  • Dricksvattnet i Bjuv kan ha en svag lukt och smak av klor de närmsta dagarna. Detta är helt ofarligt.

    Klorering av vattnet i Bjuv

    Med början idag och några dagar framåt kommer NSVA att klorera dricksvattnet i centralorten Bjuv. Kloreringen görs för att säkerställa god vattenkvalitet och är en normal driftåtgärd.

  • Det nya vattentornet i Helsingborg - vy från Filbornavägen. Arkitektskiss från Wingårdh Arkitektkontor.  (Exakt placering är inte klar. )

    Gestaltning av det nya vattentornet i Helsingborg klar

    För att säkra den framtida vattendistributionen planerar NSVA och Helsingborgs stad att bygga ytterligare ett vattentorn i Helsingborg. Det nya vattentornet kommer att placeras intill Österleden i höjd med Filbornavägen. Tre olika arkitektbyråer har lämnat förslag på gestaltning. Nu har NSVA och Helsingborg stad beslutat att välja förslaget från Wingårdhs arkitekter.

  • NSVA informerar om kustnära bräddningar i Helsingborg

    NSVA informerar om kustnära bräddningar i Helsingborg

    Till följd av diskussioner om badvattenkvalitet och VA-verksamhetens eventuella påverkan kommer NSVA att redovisa bräddning likväl som vattenläckor och andra driftstörningar. Till en början redovisas bräddningar från Öresundsverket och kustnära pumpstationer i Helsingborg.

  • Många översvämningar i nordvästra Skåne

    Våldsamma regn har orsakat stora problem med översvämningar på flera platser i Bjuvs och Åstorps kommuner samt i de norra delarna av Helsingborgs stad under onsdagen. Minst ett 100-tal villor har svämmats över och många vägar.

  • Inloppsskruven före och efter renovering. Tillsammans med en annan skruv samt en inloppspump hanterar dessa max 10 200 kubikmeter spillvatten i timmen. Normalt hanterar Öresundsverket 55 000 kubikmeter spillvatten per dygn. Foto: NSVA

    Flera underhållsprojekt på Öresundsverket i sommar

    Under sommaren genomför NSVA flera underhållsprojekt som tillsammans gör Öresundsverket i Helsingborg mer effektivt och energisnålt. Arbetena görs på sommaren eftersom den biologiska reningsprocessen fungerar bäst då, samtidigt som anläggningen hanterar mindre vatten sommartid.

  • Längst upp vid benet syns ett av stålnäten som ska förhindra att fler betongbitar faller ned. ”Stålnäten kring benen ser ut som upp- och nedvända parasoller”, säger Stefan Bergman, entreprenadingenjör på NSVA.

    Landskrona vattentorn har klätts i stålstass

    Det akuta underhållsarbetet på Landskrona nya vattentorn är färdigt. Nät av galvaniserat stål ska hindra att betong släpper från mellanplanet. Tisdagen den 7 juni kommer avspärrningen kring tornet att tas bort.

  • Statusbedömning av en vattenledning pågår, på bilden testas en av fem metoder i projektet Pipestatus.

    NSVA medverkar i forskningsprojekt för statusbedömning av ledningsnät

    Under vecka 20 utför NSVA inspektion av dricksvattenledningar på Elinebergsvägen, Luggudegatan, Domaregatan, Runristaregatan och Bryggaregatan i Helsingborg. Inspektionen är en del av projektet Pipestatus som drivs av Sweden Water Research AB, NSVA, Sydvatten och VA SYDs gemensamma forskningsbolag.

  • Dåligt tryck i östra Laröd och västra Mariastaden även idag

    Dåligt tryck i östra Laröd och västra Mariastaden även idag

    Under gårdagen blev många kunder i östra Laröd och västra Mariastaden oförutsett utan vatten. Även idag kommer dessa områden att ha lägre vattentryck än vanligt, en del högt belägna kunder kan även bli helt utan vatten. Sedan i morse pågår arbete med att slutföra VA-arbetet som orsakade detta. Vi räknar med att arbetet är klart vid 15-tiden och vattentrycket åter normalt efter det.

Visa mer