Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Ett av husen i Oceanhamnen i Helsingborg som kommer att använda den innovativa tre rör ut-lösningen. Nu är tekniken upphandlad som ska möjliggöra att så mycket näringsämnen som möjligt kan återföras till jorden.

    Rätt teknik i Reco lab räddar jorden

    ​På uppdrag av NSVA har entreprenörföretaget NCC upphandlat det nederländska företaget Landustrie och det svenska företaget EkoBalans Fenix AB för att installera processteg i det unika Reco labs utvecklingsanläggning. Reco lab, som är en del av Öresundsverket i Helsingborg, ska behandla det källsorterade avloppet från Helsingborgs nya stadsdel, Oceanhamnen.

  • 7 000 ton skräp spolas varje år ner i svenska toaletter

    7 000 ton skräp spolas varje år ner i svenska toaletter

    Den 19 november är det FN:s internationella världstoalettdag då sanitetsproblem uppmärksammas runt om i världen. I Sverige har vi både toaletter och rent vatten, men vi slarvar och använder toaletten som papperskorg.

  • Den sista delen av vattentornets högreservoar lyfts på plats. /Foto: Studio-E/Rickard

    Cirkeln på Helsingborgs nya vattentorn sluts

    Få som har kört längs Österlen i Helsingborg kan ha missat jättebygget som tornar upp i höjd med Filbornavägen. Helsingborgs nya vattentorn är unikt i sitt slag och formen för tankarna till en modern akvedukt. Igår ställdes den sista av de totalt 24 delarna som utgör den övre cirkeln på plats. Därmed är cirkeln sluten och tornet har äntligen antagit sin slutliga form.

  • Så här kan det se ut vid en spolning.

    Årlig spolning i Helsingborgs kommun

    Med start måndagen den 28/10 kommer NSVA påbörja den årliga spolningen av huvudvattenledningarna i Helsingborgs kommun. Arbetet beräknas pågå till slutet av november. Spolningarna kommer pågå vardagar (ej helgdagar) kl 07:30-15:30. Spolning bidrar till att hålla god vattenkvalitet.

  • Så här kan det se ut vid en spolning.

    Årlig spolning i centralorten Bjuv

    Under perioden 21 oktober - 6 december sker spolning av vattenledningar i centralorten Bjuv. NSVA förväntar sig inga störningar under arbetets gång, men det finns risk för sämre tryck i kranarna och missfärgat vatten.

  • Vattenförbrukningen i Båstads kommun har minskat. Nu häver NSVA bevattningsförbudet. Foto: Rawpixels

    Bevattningsförbudet i Båstads kommun hävs

    NSVA häver bevattningsförbudet i Båstads kommun idag, onsdagen den 14 augusti. Nederbörd och svalare väder gör att vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.

  • Rännstensbrunnarna i gatan är endast till för att samla upp regnvatten för att undvika översvämningar på gator och i fastigheter. Foto: NSVA

    Normal funktion på dagvattensystemet från Ättekullaområdet i Helsingborg

    Det är normal funktion på dagvattensystemet som samlar upp allt regnvatten från Ättekullaområdet i södra Helsingborg. Det kan NSVA konstatera efter att ha undersökt och kartlagt systemet. Vad som orsakat döda fiskar och får som det har rapporterats om i media den senaste veckan finns det ännu ingen förklaring på. NSVA har tagit vattenprover som skickats till analys.

  • Stabiliserat läge i Båstads kommun

    Stabiliserat läge i Båstads kommun

    Bevattningsförbudet NSVA införde 12 juli i Båstads kommun har gett önskad effekt. Dricksvattenförbrukningen har minskat till rimliga nivåer. Men situationen är fortfarande ansträngd och bevattningsförbudet ligger därför kvar tills vidare.

  • NSVA inför bevattningsförbud i Båstads kommun

    NSVA inför bevattningsförbud i Båstads kommun

    NSVA inför bevattningsförbud i Båstads kommun med omedelbar verkan. Orsaken är att vattenförbrukningen ökat kraftigt den senaste tiden och har nått ett kritiskt läge. Situationen är mycket allvarlig och Båstads kommun riskerar att bli utan vatten om förbrukningen inte minskar. Kommunalt dricksvatten får under bevattningsförbudet endast användas till personlig hygien, mat och dryck.

Visa mer